Liceul Teoretic ION LUCA 

"ION LUCA"

CONCURS
INTERJUDEȚEAN DE MATEMATICĂ  și  INFORMATICĂ 
MEMORIAL ,,ȘTEFAN DÂRȚU”

Concursul Interjudetean de                            Matematică
   Memorialul “Ștefan Dârțu”,
         ediția a XVIII-a 2016.


           Perioada: 16-18 decembrie 2016;

Participați: elevi din clasele a IV-XII din unitați de învățământ din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Suceava și din județele invitate: Bacău, Bistrița Năsăud, Botoșani, Iași, Mureș și Neamț.

Termen limită pentru înscriere: 

9 decembrie 2016.

Concursul Interjudețean de Informatică

Memorialul “Ștefan Dârțu”

-ediția a XII-a-2016


           La această ediție participă elevi din județele Neamț, Cluj, Botoșani, Bistrița-Năsăud și Suceava. Particularitatea concursului din acest an constă în separarea probelor la clasele a XI-a și a XII-a.

Regulamentul concursului este similar cu cel de la Olimpiada Județeană de Informatică

                   În zilele de 11,12 și 13 decembrie s-a desfășurat tradiționalul concurs adresat elevilor din clasele IV-XII. Concursul de matematică se află la cea de a XVII-a ediție, în timp ce concursul de informatică este la ediția cu numărul XI. Deschiderea oficială a concursului a avut loc în cadrul festiv oferit de impresionanta Sală a Oglinzilor din cadrul Primăriei Municipiului Vatra Dornei. 

                Au susținut discursuri de bun venit dar și de încurajare pentru participanți președintele concursului conf. univ. dr. Vasile Pop de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, prof. dr. Cristian Cuciurean, inspector școlar general adjunct la ISJ Suceava, președintele executiv al concursului de matematică prof. Marinela Cimpoeșu, inspector școlar specialitatea matematică, președintele executiv al concursului de informatică prof. Giorgie Vlad, inspector școlar specialitatea informatică, prof. Rezuș Octavian, șeful catedrei de matematică, prof. Șestac Suzana, șefa catedrei de informatică, prof. Mihai Țarcă, președintele de onoare al concursului (în calitate de inițiator și organizator de-a lungul anilor a acestui eveniment), ing. Gheorghe Apetrii, consilier local în cadrul Consiliului Local Vatra Dornei și prof. Paul Bereholschi, directorul liceului dornean.

     Concursul, care este organizat anual în memoria regretatului Ștefan Dârțu, fost profesor de matematică și director al liceului , s-a bucurat de o largă participare a elevilor pasionați de matematică și informatică și a profesorilor lor îndrumători din județul nostru precum și din județele Iași, Botoșani, Neamț și Bistrița Năsăud.

La ediția din acest an au fost înscriși 377 de elevi la secțiunea matematică și 73 de elevi la secțiunea informatică. Organizatorii s-au declarat mulțumiți de nivelul de pregătire al elevilor, aceștia demonstrând o bună stăpânire a celor două discipline, în condițiile în care subiectele primite au fost de tip olimpic, cu mult peste nivelul mediu care se utilizează în timpul orelor de curs.

           Prof. Ciprian Vrînceanu, director adjunct al liceului și coordonatorul tehnic al concursului ne-a pus la dispoziție rezultatele obținute de elevi. Prezentăm în continuare ocupanții primelor trei locuri la fiecare clasă:

MATEMATICĂ:

Clasa a IV-a

1 Livadaru Mihail Scoala Titu Maiorescu Iași

2 Chirilă Mihai Școala Bogdan Petriceicu Hașdeu Iași

3 Burcă Paul Scoala Gimnaziala nr.1 Vatra Dornei

Clasa a V-a

1 Popa Maria Școala Gimnazială Nr. 4 Vatra Dornei

2 Moca Andrei Cătălin Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu", Bistriţa

3 Hizilinicov Anamaria C.N.”Mihai Eminescu” Botoşani

Clasa a VI-a

1 Polenciuc Rareș Colegiul Național Roman Vodă

2 Rusu Bogdan Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare", Suceava

3 Gavriluț Adrian Colegiul National Emil Racovita Iasi

Clasa a VII-a

1 Cardaș Tudor C.N. A.T. Laurian

2 Airinei Andrei Şcoala Bogdăneşti

3 Bălțoi Teodor Colegiul Național Roman Vodă

3 Chiriac George Colegiul Național Roman Vodă

3 Păuleț Ștefan Colegiul National Emil Racovita Iasi

Clasa a VIII-a

1 Todașcă Daniel Școlala Gimnazială Coșna

2 Ababei Mădălina Școala Gimnazială Nr.7 Botoșani

3 Trişcă Cezar C.N.”Mihai Eminescu” Botoşani

Clasa a IX-a

1 Deac Alex Claudiu Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu", Bistriţa

2 Holcan Cosmin C.N.”Mihai Eminescu” Botoşani

3 Reu Teodora Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu", Bistriţa

Clasa a X-a

1 Aștefanei Cosmin Colegiul Național Iași

2 Prohozescu Ciprian Colegiul National Emil Racovita Iasi

3 Ștefănescu Radu Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare", Suceava

Clasa a XI-a

1 Hariga V. George-Codrin Colegiul Național Militar "Stefan cel Mare" C-lung Mold

2 Pop Răzvan Mihai Colegiul Naţional "Liviu Rebreanu", Bistriţa

3 Hojbotă Valentin Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului

Clasa a XII-a

1 Aniţă Ionuţ Cătălin Colegiul Alexandru cel Bun Gura Humorului

2 Pricope Tidor C.N.”Mihai Eminescu” Botoşani

3 Popa Andrei Liceul Teoretic "Ion Luca", Vatra Dornei

INFORMATICĂ

Clasa a IX-a

1 Cuzenco Andrei Robert C.N "Ștefan Cel Mare" Suceava

2 Turcuman Vlad C.N."Grigore Moisl " Iasi

3 Ianovici Bianca Maria Liceul Teoretic "Ion Luca" Vatra Dornei

Clasa a X-a

1 Mihăluț Filip C.N.”Petru Rares „ Suceava

2 Stefanescu Radu C.N "Ștefan Cel Mare" Suceava

3 Banu Denis C.N."Grigore Moisil" Iasi

Clasa a XI-a

1 Manghiuc Florin C.N.”Petru Rares „ Suceava

2 Hariga George C.N Militar"Ștefan Cel Mare" C-Lung. Moldovenesc

3 Turcuman Horia C.N."Grigore Moisil" Iasi

Clasa a XII-a

1 Seniuc Bogdan C.N.”Eudoxiu Hurmuzache” Rădăuți

            Rezultatele complete pot fi consultate pe pagina liceului: www.ionluca.com.

Organizatorii concursului felicită elevii pentru rezultatele obținute și mulțumesc cadrelor didactice care i-au pregătit pe acești copii. Totodată aducem sincere mulțumiri colaboratorilor care au sprijinit organizarea concursului, respectiv Consiliul Județean Suceava și ISJ Suceava. 

        Mulțumiri deosebite se cuvin Primăriei Municipiului Vatra Dornei, în special domnului primar Ilie Boncheș și membrilor Consiliului Local care au făcut posibilă, prin aport și implicare, organizarea și desfășurarea cu succes a concursului.

 A XVI-A EDIȚIE A CONCURSULUI  

INTERJUDEȚEAN DE MATEMATICĂ,,MEMORIAL ȘTEFAN DÂRȚU” 

Decembrie 2014 


                        A devenit o tradiție în ultimii ani ca luna decembrie să reprezinte pentru municipiul Vatra Dornei și Liceul Teoretic ,,ION LUCA”, plăcerea de a găzdui Concursul Interjudețean de Matematică,,Memorial Ștefan Dârțu”aflat anul acesta la a XVI-a ediție și Concursul Interjudețean de Informatică aflat la ediția a X-a .

              Deschiderea oficială a Concursului a avut loc la Sala Oglinzilor din cadrul Primăriei Municipiului Vatra Dornei în prezența Doamnei Inspector Școlar de Matematică al ISJ Suceava, prof.Marinela Cristina Cimpoeșu- în calitate de președinte al Concursului de Matematică, a domnului Inspector de Informatică al ISJ Suceava prof.Giorgie Vlad -în calitate de președinte al Concursului de Informatică, a domnului primar , dar și a elevilor și profesorilor coordonatori.

                  Organizat prin implicarea directă a domnului director prof.Bereholschi Paul , a prof.Rezuș Octavian-Mihai- coordonator la secțiunea matematică și a doamnei prof.Șestac Suzana – coordonator la secțiunea informatică , concursul s-a bucurat de o largă participare a elevilor pasionați de matematică și informatică și a profesorilor lor îndrumători din județul nostru și din alte 4 județe. Au fost înscriși un număr de 360 de elevi la Concursul de matematică și 60 de elevi la concursul de informatică proveniți de la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu Bistrița”, Colegiul Național ,,Mihai Eminescu” și Colegiul Național,,Laurian”din Botoșani,Colegiul Național ,,Emil Racoviță”, Colegiul Național și Liceul Teoretic,,Grigore Moisil” din Iași, Colegiul Național,,Mihail Sadoveanu” din Pașcani, Colegiul Național,Petru Rareș”și Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” din Suceava ,Colegiul Național ,,Alexandru cel Bun”din Gura Humorului, Colegiul Național Militar și Colegiul Național ,,Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, Liceul Teoretic ,,ION LUCA” din Vatra Dornei și școli generale din aceste județe, care s-au întrecut în rezolvări de probleme.

             Pentru prima oară în acest an a participat la concurs un număr de 4 elevi din lotul olimpic național al Republicii Moldova, coordonați de prof.Marcel Teleucă de la Liceul Teoretic,,ORIZONT” din Chișinău.

Conform rezultatelor obținute se poate spune că și ediția aceasta a fost una foarte bună pentru elevii participanți dar și pentru profesorii lor coordonatori.

Din lipsa de spațiu vom menționa doar numele elevilor care au obținut premiile I,II și III, școala de proveniență , pe fiecre nivel de clasă.

                       Pentru disciplina matematică aceștia sunt:

  • Premiul I a fost obținut de Ivanovici Iarina Ema(cl.IV)de la Școala Gimnazială ,,Ștefan Bîrsănescu”, Iași, , Ciobanu Matei (cl.V ) C.N.,,Emil Racoviță Iași, și Dumitrescul Eduard de la C.N.,,Ștefan cel Mare„ Suceava, Cardaș Tudor (cl VI) C.N.,,A.T.Laurian „ Botoșani, Alexiu Vasile Lucian (cl VII) Școala Gimnazială Bogdănești, Holcan Cosmin ( cl.VIII ) Școala Gimnazială nr.17 Botoșani, Prohozescu Ciprian (cl.IX) C.N.,,Emil Racoviță” Iași, Aștefanei Cosmin ( cl.IX ) C.N.Iași, Pitrop Alexandru ( cl.IX ) C.N. Mihai Eminescu Botoșani , Buzatu Andreea ( cl.IX ) C.N. Mihai Sadoveanu Pașcani, Spiridon Călin (cl.X) C.N.,,Petru Rareș Piatra Neamț, Vântur Cristian(cl.XI) C.N.Mihai Sadoveanu Pașcani, Bicsi Lucian, C.N.,,Ștefan cel Mare”Suceava.
  • Premiul II a fost obținut de Butiurcă Mihnea (cl IV) C.N.,,Roman Vodă” Roman, Rusu Bogdan (cl V ) C.N.,,Ștefan cel Mare” Suceava , Cășuneanu Ștefan ( cl.VI) C.N.,,Emil Racoviță” Iași , Ababei Mădălina (cl.VII) Școala nr.7 Botoșani, Vranciu Adrian (cl.VIII) LT,,Nicolae Iorga” Botoșani, Banu Denis (cl.IX) LT ,,Grigore Moisil Iași , Țarigradschi Mihail (cl X) L.T.Orizont Chișinău, Florescu Adrian Gabriel ( cl XI ) CNML ,,Ștefan cel Mare Câmpulung Moldovenesc, Lucaci Diana ( cl XII ) CN ,,Alexandru cel Bun” Gura Humorului, Văcăreanu Ștefan (cl.XII) CN ,,Mihai Eminescu” Botoșani
  • Premiul III a fost obținut de Munteanu Ilinca (cl IV) CN ,,Roman Vodă Roman”, Gavriluț Adrian (cl V ) CN ,,Emil Racoviță” Iași, Hudișteanu Mihaela (cl V) CN ,,Emil Racoviță” Iași,Păuleț Ștefan (cl VI) CN ,,Emil Racoviță” Iași, Bursuc Tudor (cl.VII) CN,,Roman Vodă”Roman, Bidașcă Carina (cl VIII) Școala nr.7 Botoșani, Cardaș Andra (cl X)CN,,A.T. Laurian” Botoșani, Prelipcean Mihai (cl.XI) CN,,Ștefan cel Mare Suceava , Popa Andrei(cl XI) LT,,,,Ion Luca Vatra ”Dornei, Botez Cezar (cl XII) CN,, Mihai Eminescu” Botoșani

La nivelul județului Suceava au fost obținute 3 premii I, 3 premii II, 2 premii III și 54 de mențiuni

Organizatorii concursului felicită elevii pentru rezultatele obținute , mulțumesc cadrelor didactice care i-au pregătit pe acești copii. Totodată aducem sincere mulțumiri ISJ Suceava în calitate de partener în cadrul acestei competiții.Mulțumiri deosebite se cuvin Primăriei Municipiului Vatra Dornei, în special domnului primar Ilie Boncheș, care a făcut posibil prin aportul și implicarea lui, organizarea și desfășurarea Concursului de Matematica și Concursului de Informatică.

                    Informatică : 

Premiul I a fost obținut de Feiciuc Florin Sebastian, Prună Ștefan, Ștefănescu Radu Cristian (clasa a IX-a) de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava,Maxim Tudor (clasa a X-a) de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, Tarigradschi Mihail (clasa a XI-a) de la Liceul Teoretic ”Orizont” Chișinau, Popoveniuc Mircea (clasa a XII-a) de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Premiul II a fost obținut de Dranca Constantin (clasa a XI-a) de la Liceul Teoretic ”Ion Luca” Vatra Dornei, Bucevschi Alexandru (clasa a XI-a) de la Colegiul Nașional ”A.T. Laurean” Botoșani (clasa a XI-a), Avasiloaie Laurențiu (clasa a XII-a) de la Colegiul Național ”Eudoxie Hurmuzachi” Rădăuți.

Premiul III a fost obținut de Ungureanu Daniel (clasa a IX-a) Colegiul Național ”Petru Rareș ” Suceava,Lazăr Vlad, Șlincu Șerban, (clasa X-a) Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, Hariga George(clasa a X-a) Colegiul Național Militar C-lung Moldovenesc, Șutu Eusebiu, Hudema Tiberiu (clasa a XII-a) Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava.

 


REZULTATELE CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN 
" MEMORIALUL Ștefan Dârțu"
Vatra Dornei - decembrie 2016

REZULTATELE CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN 
" MEMORIALUL Ștefan Dârțu"
Vatra Dornei - decembrie 2015 : 

REZULTATELE CONCURSULUI INTERJUDEȚEAN 
" MEMORIALUL Ștefan Dârțu"- decembrie 2014 : 

Localizare "ION LUCA"

Vremea la Vatra Dornei