Liceul Teoretic ION LUCA 

"ION LUCA"

PROIECTE...... PROIECTE .... 

An școlar 2016-2017

Şcoala Europeană –Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei... de Ziua Europei

       Ziua Europei a fost marcată prin activitatea ,,Tineri europeni”  desfăşurată în data de 8 mai 2017, la care au participat 28 elevi ai clasei IX-a E.

       Fiecare elev a reprezentat o ţară membră a U.E., căreia i-a precizat anul de aderare, înscriind numele acesteia pe un balon.Au fost prezentate astfel ţările fondatoare, cât şi valurile de aderare a celor 28 de ţări membre (incluzând şi Marea Britanie- aflată în procedura de BREXIT).

       S-au menţionat criteriile de aderare, fiind prezentate simbolurile uniunii: imnul, moneda şi deviza.

Elevii au dat exemple de situaţii concrete în care au beneficiat de faptul că sunt cetăţeni ai Uniunii Europene.


                                                          Coordonator al activităţii: prof. Acatrinei Irinel Mioara

Săptămâna Educației Globale : Împreună creștem pentru pace !  

An scolar 2015-2016 : 

Christmas is coming.......

În prag de sărbători, Liceul Teoretic Ion Luca din Vatra Dornei a derulat proiectul educaţional „Christmas is coming…” având ca scop promovarea culturii sub toate aspectele sale, pentru ca tinerii liceeni să-şi întoarcă privirea spre bunătate, iubire, înţelegere, disponibilitate de a ajuta. Proiectul a inclus mai multe activităţi, printre care, concursul de creaţie literară, Scrisori către Moş Crăciun, cei mai talentaţi elevi fiind premiaţi în cadrul festiv al serbării de Crăciun. Atelierul de creaţie hand-made a fost deschis pentru realizarea de podoabe pentru brad, obiectele decorative regăsindu-se într-o expoziţie cu vânzare la intrarea în Casa de Cultură , iar banii obţinuţi din vânzarea lor au fost donaţi copiilor nevoiaşi. 

                Proiectul a promovat, de asemenea, o activitate caritabilă, în cadrul căreia s-au făcut donaţii de Crăciun elevilor cu o situaţie materială modestă. Cu sprijinul Asociaţiei „Comitetul de părinţi al Liceului Teoretic Ion Luca” precum și a părintelui Cristian Agavriloaei , de la Biserica „Sfinţii Mc. Doctori fără de arginţi Chir şi Ioan” , un număr de 28 de liceeni , câte unul din fiecare clasă, au primit ajutoare financiare. Serbarea de Crăciun, organizată de elevii clasei a XI-a A coordonați de doamna dirigintă Adriana Todaşcă și de doamna profesoară de educație artistică Alina Talancă, a fost un bun prilej pentru elevii talentaţi ai liceului să-şi dovedească, încă o dată, calităţile artistice.  
             Toate aceste activităţi au fost posibile şi mulţumită partenerilor liceului în proiect: Casa de Cultură Platon Pardău, prin d-na director Violeta Codorean, Clubul Copiilor şi Elevilor, director: prof. Vasile Moroşan, Asociaţia „Comitetul de părinţi al Liceului Teoretic Ion Luca”, preşedinte: ing. Gheorghe Apetrii şi Asociaţia „Părinţi, adolescenţi şi prieteni la Vatra Dornei”, preşedinte: prof. Maria Romila.

ORA DE PROGRAMARE  
- la "ION LUCA" :) 

Evenimente Hour of Code la Liceul Teoretic "ION LUCA " din Vatra Dornei!
Elevi din clasele a IX -a A și a X-a B au avut ca invitati elevii clasei a V-a B de la Scoala Gimnazială nr 1 Vatra Dornei-diriginte Camelia Florescu.

Elevii clasei a XI-a B au avut ca invitati elevii clasei a II-a ,de la Scoala cu clasele I-VIII , nr 4 Vatra Dornei - profesor , Doina Moroșan.

Cu zâmbetul pe buze și cu mult entuziasm, în joacă, cei mici au învățat
SĂ PROGRAMEZE !!!

PARTICIPARE LA 
ZIUA DE ACŢIUNE A VOLUNTARILOR CCDG
PLANTAREA UNUI COPACEL ÎN CURTEA ŞCOLII

clasa a X-a F-              29.10.2015

,,Mi-a plăcut să particip la activitate, ştiind că activitatea este extinsă în sute de şcoli în acelaşi timp”- Iordache Paul

,,Într-o zi frumoasă de toamnă...am realizat un gest de prietenie cu natura...fiind reprezentanţii şcolii în programul Eco-Şcoala!” –Moroşan Roxana

Cercul de Astronomie

In perioada 4 – 10 octombrie 2010 Agentia Spatiala Romana organizeaza Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic – World Space Week 2010.
Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic este o sarbatoare internationala a stiintei si tehnologiei si a contributiilor acestora la mbunatatirea conditiei umane.

Principalul scop al acestui eveniment se doreste a fi cel de a constientiza factorii de decizie si opinia publica asupra beneficiilor utilizarii tehnologiei si stiintei spatiale pentru dezvoltarea sustenabila.

Săptămâna Spațiului Cosmic  a fost celebrată și  la Liceul Teoretic ION LUCA , Vatra Dornei - prin deschiderea oficială a Cercului de Astronomie. 

La această primă ședință de cerc , elevul L. Vitalie, cl.a XIa B, pasionat de astronomie și cu rezultate remarcabile în acest domeniu, a încercat să insufle pasiunea și colegilor săi prin prezentarea unei istorii a explorării spațiului cosmic.Activitatea a fost coordonată de echipa profesoarelor de fizică Aflorei L.,Barcău M., Șaramet M. și de informatică-T.I.C. Gîm L.Sperăm ca acest prim pas să atragă cât mai mulți pasionați în acest minunat domeniu!!!

Momentele foto au fost surprinse de către elevele Daria Bondoi și Bălăiu Isabela.


EDUCAŢIE PENTRU VIITOR

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A EDUCAŢIEI- 5 OCTOMBRIE 2015

  1. Dezbatere cu tema ,,Educaţie pentru viitor” –participanţi 52 elevi ai claselor a IX-a F, a XI-F, a XII-a D.
  • Cele trei cuvinte care definesc pentru tine- EDUCAŢIA
  • Dezbatere după vizionarea filmului ,,URĂSC ŞCOALA DAR IUBESC EDUCAŢIA”
  • Ce înseamnă EDUCAŢIA- activitate de grup

Elev,Dascăli, Unitate ,Catalog, Activitate, Teorie

Iubire, Euforie, 

Invitat –prof. Carp Liviu.

Coordonator- prof. Acatrinei Irinel Mioara


Recomandări de vacanță :

Tinere talente - 21 mai 2015

Ediția a III-a a activității TINERE TALENTE , a avut loc în ziua de 21 mai 2015 , la Liceul Teoretic “ ION LUCA ”, Vatra Dornei , la C.D.I.

Scopul activității este acela de a identifica , susține și promova tinerii liceeni care au afinități și abilități artistice musicale și plastice .

Programul activității a debutat cu elevii claselor a IX-a – este partea în care elevii nou veniți în liceul nostrum își demonstrează calitățile interpretative în fața colegilor din clasa a X-a . Aceștia au continuat programul cu interpretarea unor lucrări musicale cunoscute din stilul muzicii ușoare și populare .

În cee ace privește activitatea plastică , cele mai talentate eleve au surprins în imagini vibrația lucrărilor musicale interpretate .

În program au evoluat elevii :

Clasa a IX-a B- GRIGOROAIA CIPRIAN – voce și chitară

Clasa a IX-a C- BUCEVSCHI ANDREEA – voce

Clasa a IX-a E- PILUG ANDREEA – voce și chitară

Clasa a X-a B- BAZIC MIRIAM – voce

                       CIUHLĂU DORA – voce

                       DĂNILĂ ALEXANDRA – voce

                      GHIULA EDUARD – orgă

                      VÂNTU ANDREI – clarinet

Clasa a IX-a C – LUTANIUC COSMIN – tobiță

Clasa a X-a B – IORDACHE LUCIANA – desen

                        NENESCU DOINA – desen

Legaturi utile

Blog-uri ale elevilor nostri :

AI NEVOIE DE DICTIONAR ?????

Localizare "ION LUCA"

Facebook Like Button

Send to a friend

Vremea la Vatra Dornei